GEFCO, lider european în logistica automobilelor, îl numeşte pe Bogdan Ioniţă la conducerea operaţiunilor locale

Autor: Cristina Bellu 20.10.2020

Grupul GEFCO, principalul jucător din piaţa soluţiilor multimodale pentru lanţurile de aprovizionare şi lider european în logistica automobilelor, anunţă numirea lui Bogdan Ioniţă la conducerea subsidiarei locale.

Absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, Bogdan Ioniţă şi-a început cariera în domeniul logistic în 2001. În 2006, s-a alăturat echipei GEFCO ca director al departamentului Air&Sea, preluând ulterior gestionarea activităţilor Overland (Rutier şi Feroviar) & Contract Logistics. În 2014, a preluat funcţia de director Overland & Contract Logistics pentru piaţa din Cehia, iar la scurt timp atribuţiile sale au acoperit clusterul Cehia - Slovacia.

„Bazându-ne pe know-how-ul nostru puternic în domeniul logisticii vehiculelor finite, vom continua să ne extindem expertiza serviciilor oferite în afara sectorului auto. Prin urmare, principala prioritate pe care o văd pentru Gefco România, în viitorul apropiat, este o diversificare mai intensă a portofoliului de clienţi. În afară de acest obiectiv, ne vom concentra pe dezvoltarea digitalizării şi inovării în operaţiunile locale, pentru a creşte valoarea adăugată a lanţurilor de aprovizionare ale clienţilor noştri", spune noul director general al Gefco România.

Anterior numirii lui Bogdan Ioniţă, subsidiara din România a grupului GEFCO a fost condusă de Jérôme Chevrolet, cel care ocupă din 2013 şi poziţia de area manager pentru ţările balcanice.

GEFCO România operează în şase huburi în România, în Bucureşti, Joiţa, Arad, Craiova, Mioveni şi Constanţa.

Grupul proiectează soluţii inteligente şi flexibile pentru a face faţă celor mai complexe provocări ale lanţului de distribuţie din fiecare sector al industriei. Prezent în 47 de ţări, cu o reţea globală integrată, Gefco deserveşte 300 de destinaţii în întreaga lume. În 2019, Grupul a generat venituri de 4,7 miliarde euro.