BestJobs lansează un serviciu prin care companiile pot reduce timpul de căutare a unui angajat cu până la 85%

Autor: Cristina Bellu 20.10.2020

BestJobs, una dintre principalele platforme de recrutare online din România, lansează o soluţie completă de recrutare şi selecţie a candidaţilor, adaptată nevoilor apărute în contextul de azi al pieţei muncii.

Aceasta simplifică munca departamentelor interne de resurse umane din companiile mari şi le oferă şi angajatorilor de mici dimensiuni o soluţie complet externalizată pentru recrutare, reducând cu până la 85% timpul necesar procesului de selecţie a candidaţilor. Totodată, specialiştii în recrutare afectaţi de situaţia epidemiologică au posibilitatea să-şi dezvolte activitatea şi să-şi suplimenteze veniturile prin serviciile oferite companiilor prin platforma BestJobs.

Concret, prin soluţia Exclusive Recruiter, peste 1.500 de agenţi de recrutare profesionişti, validaţi de BestJobs Agency, sunt pregătiţi să-i ajute pe angajatori să descopere cei mai buni oameni pentru echipa lor. Odată înregistrat un job, companiile pot opta pentru acest serviciu opţional, iar un agent de recrutare va lucra pe lista de candidaţi care aplică, aşa încât să facă o selecţie a celor mai relevanţi candidaţi, să valideze compatibilitatea şi interesul pentru job printr-un prim interviu şi să genereze o listă scurtă a candidaţilor de top. Singurul lucru pe care îl mai are de făcut angajatorul este organizarea interviurilor şi angajarea celui mai potrivit candidat.

În acelaşi timp, prin soluţia Headhunters Unlimited, angajatorii pot solicita tuturor agenţilor profesionişti din BestJobs Agency să caute şi să recomande candidaţi relevanţi pentru poziţiile pe care le au deschise şi să concureze pentru a găsi candidatul pe care compania să-l angajeze. Agentul care a recomandat candidatul care va fi angajat obţine venituri suplimentare de 70% din primul salariu brut afişat pe BestJobs pentru poziţia respectivă.

Prin aceste soluţii, companiile care nu deţin resursele necesare pentru selecţia candidaţilor, fie din cauză de timp sau pentru că nu au angajaţi specializaţi în resurse umane, pot ajunge mai rapid la candidaţi relevanţi pentru poziţiile deschise. În plus, prin Headhunters Unlimited, companiile au acces şi la candidaţi pasivi, care au deja job şi care poate nu ar aplica, dar care dacă sunt propuşi de un agent şi contactaţi cu o ofertă de angajatori, ar putea face trecerea la un job mai bun.