ZF 15 minute cu un antreprenor. Adrian Andrei Ambrose, fondator al FabricatinRO: Când vom ajunge la 10.000 de producători pe platformă, vrem să deschidem un hipermarket doar cu bunuri fabricate în România

Autor: Miruna Diaconu 23.10.2020

♦ Platforma FabricatinRO are în prezent 1.000 de producători, care au 7.000 de produse listate ♦ Prin intermediul platformei, producătorii români îşi pot promova businessul, dar pot şi să îşi listeze produsele pentru a putea fi cumpărate de clienţi.

Adrian Andrei Ambrose, fondator al FabricatinRO, spune că în circa cinci ani îşi propune să ajungă la 10.000 de producători pe platforma fondată acum şase ani.

După ce va ajunge la acest nivel, doreşte să îşi deschidă un hipermarket, astfel încât producătorii români să aibă vizibilitate atât online, cât şi offline.

„În cinci ani ne dorim să ajungem la 10.000 de producători şi 50.000 de produse pe platformă. Apoi vrem să deschidem un hipermarket FabricatinRO, a­ces­ta este următorul pas. Oamenii să vină în magazine şi să aibă toate opţiunile, aşa vom putea ajuta pro­­ducătorii să vândă şi online şi offline“, spune Adrian Andrei Ambrose, fondator al FabricatinRO, în cadrul emi­­siunii ZF 15 minute cu un antreprenor. Cum facem ca economia să funcţioneze în continuare?, un proiect ZF şi First Bank.

Platforma FabricatinRO are în prezent circa 1.000 de producători listaţi cu 7.000 de produse. În prima fază, Adrian Andrei Ambrose a avut un blog pe care scria diverse poveşti ale businessurilor deţinute de producătorii locali, care a funcţionat timp de patru ani, până la înfiinţarea platformei FabricatinRO în forma actuală.

Producătorii prezenţi pe platformă sunt din diverse domenii de activitate, principalul criteriu de selecţie a celor care se pot lista fiind acela de a produce în România.

Prin intermediul platformei, producătorii români îşi pot promova businessul, dar pot şi să îşi listeze produsele pentru a putea fi cumpărate de clienţi

Producătorii care doresc să se listeze pe platforma FabricatinRO pot achiziţiona un abonament în funcţie de vizibilitatea pe care şi-o doresc pe site.

„Noi avem un sistem de abonamente şi putem să oferim fiecărui producător vizibilitatea pe care el şi-o doreşte, avem de la vizibilitate foarte mare, la vizibilitate medie şi avem un pachet prin care producătorii sunt doar prezenţi în cadrul platformei. Diferenţa constă în faptul că cel mai complet abonament oferă vizibilitate pe prima pagină şi postări pe reţelele de socializare“, explică Adrian Andrei Ambrose.

Antreprenorul spune că există companii care vin pentru a fi listaţi pe platformă, astfel că există un formular unde producătorii pot trimite diverse întrebări despre listare, ulterior fiind contactaţi de cei de la FabricatinRO. Dar de multe ori echipa FabricainRO caută producători astfel încât să le propună să se alăture platformei.

„Mulţi antreprenori din România doresc ca anumite lucruri să se întâmple gratis. Când se pune în discuţie şi partea financiară, mulţi dintre ei nu au prinse bugete de marketing în afacerea lor şi este un semnal de alarmă. Cei care nu ne cunosc şi sunt la început au anumite motive de îngrijorare pe care încercăm să le demontăm, însă unii înţeleg mai greu partea de marketing digital“, spune Adrian Andrei Ambrose.

Pe platforma FabricainRO sunt promovate doar businessurile care produc în România, pentru că antreprenorul este de părere că astfel de companii pot ajuta economia locală.

Adrian Andrei Ambrose spune că de la începutul acestui an a început să promoveze şi locuri de unde oamenii pot cumpăra produse locale, precum băcăniile. „Am reuşit să creăm un lanţ scurt de aprovizionare între producători şi băcănii“.

Date financiare pentru firma FabricatinRO nu sunt disponibile.