Start-up-ul local Soleadify a luat o finanţare de 1,5 mil. dolari de la GapMinder, fondul DayOne Capital din Budapesta şi investitori privaţi locali via SeedBlink. Soleadify a construit deja un motor de căutare pentru profile de companii, care oferă informaţii actualizate despre 43.000.000 de companii din întreaga lume

Autori: Adrian Seceleanu , Alexandra Cepăreanu 22.10.2020

Soleadify, un start-up din România care se foloseşte de inteligenţa artificială pentru a crea o bază de date cu zeci de milioane de companii din întreaga lume pentru a ajuta firmele să-şi găsească clienţi, a finalizat cu succes discuţiile pentru o finanţare iniţiate în urmă cu câteva luni, suma totală obţinută fiind de peste un milion de dolari.

Runda de finanţare de 1,5 mil. dolari a venit de la fondurile de capital de risc GapMinder Venture Partners şi DayOne Capital, şi de la o serie de business angels  prin intermediul platformei de crowdfunding Seedblink. „Compania va folosi runda de finanţare pentru a continua să-şi îmbunătăţească tehno­logia, şi pentru a construi parteneriate de distribuţie, precum şi a-şi continua creşterea la nivel global, prin dezvoltarea echipelor de marketing şi vânzări“, conform anunţului.