Agroland preia fermele Avicola de la Mihăileşti, Giurgiu, şi vrea să reducă importurile. ”România continuă să importe cantităţi mari de carne de pasăre şi porc, dar şi ouă de consum. Există un potenţial puternic de dezvoltare”

Autor: Roxana Rosu 22.10.2020

Agroland, cea mai mare reţea de magazine agricole din România, controlată de antreprenorul Horia Cardoş, a preluat activele platformei Avicola de la Mihăileşti, judeţul Giurgiu, şi se va concentra pe creşterea animalelor la nivel local, renunţând la o parte din importurile de pui.

Achiziţia face parte din strategia de dezvoltare a companiei, care vizează extinderea reţelei de magazine, un nou format al acestora, creşterea  gamei de produse şi accesarea pieţei de capital prin listarea la Bursa de Valori Bucureşti. 

În cele şase ferme ale platformei Avicola din Mihăileşti sunt crescute peste 200.000 de păsări, iar Agroland va începe aici producţia puilor de o zi pe care îi comercializează în magazinele din cadrul reţelei.

„Preluarea platformei avicole Mihăileşti este o mişcare foarte importantă pentru Agroland, pentru că ne oferă posibilitatea de-a avea propriile unităţi unde să desfăşurăm procesul de reproducţie pentru puii de o zi. Astfel, vom ajunge să producem cât mai mult în România şi să importăm cât mai puţin, ceea ce ne dorim de mult. În prezent, achiziţionăm puii de o zi de la companii din România, Italia şi Ungaria, dar treptat ne extindem prin aprovizionarea din surse locale, însemnând atât producţie proprie cât şi furnizori din ţară, pentru a putea supraveghea cât mai bine procesele şi a ne asigura că sunt atinse cele mai înalte standarde de calitate.” spune Horia Cardoş, fondator şi director general al Agroland.