Horia Gustă, Certinvest: Daca investeşti pe 10 ani, o scădere lunară de 30% cu siguranţă nu-ţi poate afecta semnificativ media cumpărărilor

Autor: Tibi Oprea 22.10.2020

Horia Gustă, director general al societăţii de administrare de investiţii Certinvest şi preşedinte al Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF), spune că o scădere de 30% a pieţei, precum cea care a avut loc în luna martie a acestui an, nu poate afecta semnficativ media cumpărărilor unui investitor care are o strategie de investiţii pe termen lung.

“Pentru investitorii în fonduri de acţiuni asemenea perioade de cele mai multe ori sunt foarte aşteptate. Lucrurile pot arăta aşa. Daca investeşti pe 10 ani, o scădere de 30% cum a fost în luna martie cu siguranţă nu-ţi poate afecta semnificativ media cumpărărilor în ultimii 10 ani. E mai bine să faci investiţii timp de 10 ani şi să vezi o oportunitate şi mai mare când acţiunile scad, pentru a avea o medie şi mai bună a cumpărărilor, decât să aştepţi 10 ani pentru acea lună care de altfel poate nu te prinde cu bani în cont la momentul respectiv. Cred că investiţiile în mod constant reprezintă soluţia corectă pentru cei mai mulţi investitori, astfel încât panica este doar un comportament corect, iar investitorii în acţiuni, aşa cum au demonstrat-o şi cifrele la nivelul întregii industrii în această perioadă, îşi doresc aceste perioade din când în când”, a spuns Horia Gustă în cadrul unui eveniment organizat de Bursa de Valori Bucureşti în partneriat cu AAF.

În cadrul dezbaterii administratorilor de fonduri locali, Horia Gustă a spus că AAF realizează în această toamnă un proiect care se numeşte Economiseşte Inteligent, “ceea ce nu vine decât să mediatizeze ce face un fond de investiţii şi beneficiile pe care un fond de investiţii le aduce”.