ZF Live. Cristian Roşu, vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară: Asigurătorii au început să introducă tipuri de asigurări noi, înglobate în asigurări de călătorie, sănătate sau asigurări legate de noul virus

Autor: Alexandra Matei 23.10.2020

„Au existat discuţii, la nivel de piaţă, pentru modificarea normei 20, cea care reglementează legea RCA, în urma cărora au existat şi nişte măsuri pe care specialiştii le-au aşezat într-o ordine legislativă şi pe care le vor pune în aplicare, urmând ca în decembrie să fie publicate“.

Asigurătorii au început să introducă tipuri de asigurări noi, înglobate în asigurări de călătorie, sănătate sau asigurări legate de noul coronavirus, a spus Cristian Roşu, vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), în cadrul emisiunii de business ZF Live.

El a amintit că, în contextul pandemiei de coronavirus, s-a văzut şi o tendinţă de creştere pe asigurările de sănătate, un trend foarte important, care ne arată că într-un viitor apropiat, ele vor reprezenta o alternativă la asigurările sociale de sănătate pe care populaţia le plăteşte.

„Multe dintre societăţile de asigurări au început să introducă şi tipuri de asigurări noi, înglobate în asigurări de călătorie, sănătate sau asigurări legate de noul virus. Au început să se creeze şi instrumente noi care au generat un interes crescut pentru clienţi. De semnalat este faptul că s-a văzut o tendinţă de creştere pe asigurările de sănătate, un trend foarte important, care ne arată că într-un viitor apropiat, ele vor reprezenta o alternativă la asigurările sociale de sănătate pe care populaţia le plăteşte“, a explicat Roşu.