Iulian Trandafir, CEO al distribuitorului de medicamente Alliance Healthcare: „În pandemie au scăzut mult volumele totale, ceea ce înseamnă că s-au tratat mai puţini pacienţi cu boli comune“

Autori: Georgiana Mihalache , Alexandra Cepăreanu 23.10.2020

♦ Pe fondul temerilor legate de starea de sănătate, pacienţii şi farmaciştii au făcut stocuri de medicamente în luna martie, la debutul pandemiei.

Principala problemă din piaţă pe care a accentuat-o pandemia de COVID-19 a fost înrăutăţirea accesului la tratamente pentru pacienţi, în contextul stării de urgenţă şi al lipsei unor medicamente de pe piaţă, a susţinut Iulian Trandafir, preşedintele Asociaţiei Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici (ADRFR) şi CEO al Alliance Healthcare, al treilea distribuitor de medicamente din piaţă.

El a fost prezent în cadrul videoconferinţei Health & Pharma Summit, organizată de ZF.

„În fiecare zi se întâmplă ca pacienţii să gă­sească din ce în ce mai puţine medi­ca­mente. Au scăzut mult volumele totale, au crescut vânzările de produse scumpe, ceea ce înseamnă că s-au tratat mai puţini pacienţi cu boli comune şi mai mulţi pacienţi cu boli grave“, a spus Iulian Trandafir.