Cum văd liderii companiilor România în pandemia de COVID-19 . România are oportunitatea să investească în oamenii săi, în sistemul de educaţie şi în cel de sănătate

Autor: Ramona Cornea 23.10.2020

Liderii companiilor cred că, în pandemia de COVID-19, Ro­mânia are oportunitatea să in­vestească în factori cheie ai dezvoltării economiei locale, respectiv sistemul de educaţie, infrastructură, sistemul de sănă­tate şi în angajaţii din economia locală.

„În sectorul nostru, dezvoltăm resurse de energie în numele autorităţile. Am fost capabili să ne continuăm activitatea, să nu închidem datorită relaţiei cu autorităţile. Pe termen lung, in­vestiţiile în infrastructură, resurse naturale, educaţie şi sistemul de sănătate sunt extrem de importante“, a spus Christina Verchere, CEO al OMV Petrom în cadrul evenimentului EY CEO Forum. Cristophe Dridi, mana­ging director, Groupe Renault Romania & CEO, Automobile Dacia, subliniază importanţa dezvoltării infrastructurii rutiere în economia locală. „Primul meu răspuns ar fi să mulţumesc autorităţilor pentru sprijinul acordat şi infrastructurii de internet pentru că toate proiectele noastre sunt la zi. Sectorul auto reprezintă 7% din PIB şi 27% din exporturi în România, eu nu ştiu altă ţară unde sectorul auto să aibă o asemenea greutate. Autostrada dintre Piteşti şi Sibiu este vitală, avem nevoie de ea, ar fi un catalizator pentru economia locală“, a spus Cristophe Dridi în cadrul aceluiaşi eveniment.