RDF, unul dintre principalii traderi de cereale din Banat, care s-a asociat cu platforma de investiţii ROCA acum un an: „Expansiunea companiei a fost mult accelerată. Anul acesta am investit 2,5 mil. euro“. Fondul de investiţii Roca a preluat anul trecut 40% din acţiunile companiei RDF

Autor: Florentina Niţu 23.10.2020

♦ RDF activează în domeniul agricol prin patru linii de business distincte: vânzarea de inputuri, depozitarea de cereale, comerţul cu cereale şi consultanţa în agricultură ♦ În 2020, cifra de afaceri a businessului a crescut cu aproximativ 50% faţă de anul trecut, în urma extinderii.

Cheia în agricultură constă între asocierea fermierilor în coope­ra­tive agricole ori în asocierea din­tre fermieri şi procesatori sau dintre fermieri şi fonduri de investiţii, susţine Florin Deznan, CEO şi co­fon­dator al RDF, care s-a asociat în urmă cu un an cu platforma de investiţii şi manage­ment ROCA, în vederea extinderii activită­ţil­or către o nouă piaţă din proxi­mi­tate şi a digitalizării companiei.

„În acest prim an de asociere, nu doar că am crescut suprafeţele agricole, dar am şi im­ple­mentat un proiect investiţional în capa­ci­tăţi noi de depozitare a cerealelor şi am fi­na­li­zat renovarea întregului ansamblu de depo­zite şi clădiri deţinute de RDF, proiect cu o va­loare totală de 2,5 mil. euro. Am im­ple­men­tat şi un program ERP (enterprise re­source planning – n. red.) de management al ac­tivităţii compa­niei şi am reuşit o creştere a ci­frei de afaceri cu aproximativ 50% faţă de ci­fra de afaceri din 2019“, spune Florin Deznan.