Innova Capital cumpără operatorul de plăţi PayPoint din România într-o tranzacţie de peste 50 mil. euro. Fondul de investiţii a revenit la cumpărare în 2019 după şase ani de pauză, achiziţionând două afaceri în domeniul opticii medicale – Optiplaza şi Optiblu

Autor: Cristina Roşca 23.10.2020

► În 2020 Innova a fost în negocieri să preia şi operaţiunile Wirecard în România, conform datelor ZF, dar în final cumpărătorul a fost un grup portughez.

Fondul de investiţii Innova Capital cu sediul central în Polonia a cumpărat de la grupul britanic PayPoint com­pa­niile PayPoint Services SRL şi Payzone SA din România într-o tranzacţie de 47 mld. lire sterline (peste 50 mil. euro). Finalizarea acordului este aşteptată pentru martie 2021, după primirea aprobărilor necesare. Vânzarea vine în contextul în care britanicii vor să îşi concentreze atenţia pe piaţa-mamă.

PayPoint este o companie activă pe piaţa de operare de plăţi, iar cele două firme preluate de Innova Capital au avut anul trecut afaceri cumulate de 440 mil. lei (90 mil. euro). PayPoint Services SRL a avut un business de 357 mil. lei, plus 33%, pe când Payzone SA a ajuns la 85 mil. lei, minus 28%.