Nicolae Bucovală, proprietar Complex Steaua de Mare: Am avut o scădere de 20% din cauza faptului că deschiderea sezonului estival a avut o întârziere faţă de anul trecut

Autor: Miruna Diaconu 23.10.2020

Complexul Steaua de Mare din Eforie Nord a încheiat anul trecut cu afaceri de 15,5 milioane lei, în creştere cu 76% faţă de anul anterior.

Nicolae Bucovală, proprietarul Complexului Steaua de Mare din Eforie Nord, spune că anul acesta afacerile companiei care administrează hotelurile din staţiunea de pe litoral vor înregistra o scădere de aproximativ 20% ca urmare a faptului că sezonul estival din acest an a început mai târziu faţă de anii anteriori din cauza restricţiilor impuse de autorităţi pentru limitarea răspândirii virusului.

„Comparativ cu anul trecut, av­em o scă­de­re între 10% şi 20% din ca­uza fap­tului că am în­târ­ziat să des­chidem lito­­ralul, în con­diţiile astea noi aveam per­­­so­na­lul, dar ne-am chi­­­nuit să îl păstrăm şi pre­­gătirea se­zo­nului estival a întârziat”, spune pentru ZF Nicolae Bucovală, pro­prie­tarul Complexului Steaua de Mare.

Totuşi, pandemia nu a dat peste cap planurile hotelierului, întrucât profitul obţinut anul trecut a fost reinvestit anul acesta. Nicolae Bucovală precizează faptul că anul acesta a apelat şi la credite bancare pentru a-şi putea susţine investiţiile programate. Din punctul de vedere al proprietarului complexului hotelier, lucrurile sunt foarte incerte, iar în prezent nu poate să încheie parteneriate cu agenţiile de turism pentru sezonul estival din 2021.