Grupul Renault opreşte producţia de Logan MCV. În România se vor mai produce doar trei modele, faţă de cinci la începutul anului

Autor: Bogdan Alecu 23.10.2020

Gama Dacia urmează a fi puternic re­structurată. Logan MCV este primul model ce va fi eliminat odată cu schim­barea de generaţie a gamelor Logan şi Sandero, iar Dokker va fi următorul, în timp ce francezii deja au anunţat că la Mioveni va mai fi produs doar Sandero Stepway, în timp ce Sandero va fi produs integral în Maroc.

„Ultimele modele Logan MCV vor fi produse săptămâna viitoare. În ceea ce priveşte reînnoirea acestui model, se lucrează deja la soluţii in­teligente de dez­voltare, care vor face din viitoa­rea generaţie a acestui tip de vehicul una diferită de pre­cedenta“, au de­clarat oficialii Di­rec­ţiei Co­municare a Gru­pului Re­nault Ro­mâ­nia. Astfel, din gama de cinci modele ce erau asam­blate la Mioveni la înce­pu­tul anu­lui, uzina va mai rămâne doar cu trei - Duster, care reprezintă 75% din pro­ducţie, Logan şi Sandero Stepway.

Potrivit presei franceze, Grupul Renault pregăteşte un crossover cu şap­te locuri pentru a înlocui Lodgy şi Logan MCV după modelul Scenic şi Espace, care din monovolume s-au transformat în crossovere cu look de SUV.

Tot presa franceză anunţă faptul că şi Dokker urmează a fi eliminat din gama Dacia, iar următoarea generaţie va fi lansată sub brandul Renault şi numele Kangoo Express, conform L’Argus.