Ragip Balcioglu, CCO al Arcelik Group, proprietarul Arctic: Vom investi în continuare în România. Vedem rezultatele deja a ceea ce am făcut, avem un ecosistem scalabil aici. Acum, turcii investesc în creşterea producţiei de la Găeşti pentru a face faţă cererii mari de produse electrocasnice

Autor: Cristina Roşca 23.10.2020

Grupul turc Arcelik, ce are în România două fabrici, una de frigidere la Găeşti şi o alta de maşini de spălat la Ulmi, ambele în judeţul Dâmboviţa, investeşte în operaţiunile locale pentru a face faţă cererii masive apărute în perioada pandemiei de Covid-19.

Mai exact, după ce au inaugurat anul trecut fabrica de peste 100 mil. euro de la Ulmi, judeţul Dâmboviţa, turcii cresc cu 10% capacitatea producţiei de la Arctic Găeşti. Această fabrică este deja a doua cea mai mare unitate de producţie de frigidere din Europa şi cea mai mare din UE.

„Am început deja un nou proiect de investiţii pentru a creşte capacitatea cu 10%. E un proiect ce trebuie implementat urgent pentru că în pofida pandemiei, pieţele cresc puternic. Suntem o industrie norocoasă, iar în cazul nostru e cerere mare pentru brandurile din grup (Beko, Grundig sau Arctic - n.red.). Deşi e a doua cea mai mare fabrică de frigidere din Europa şi cea mai mare din UE, capacitatea de producţie nu mai e suficientă“, spune Ragip Balcioglu, CCO al Arcelik Group, proprietarul Arctic.

Fabrica din Găeşti are deja o capacitate de producţie de 2,9 milioane de unităţi pe an.

Cea de-a doua unitate de producţie a Arctic, cea de la Ulmi, produce undeva la 1,1 milioane de maşini de spălat, dar cifrele sunt în creştere şi va ajunge la capacitatea maximă de 2 milioane de unităţi.

Din datele ZF, fabricile Arctic trimit la export peste 85% din toată producţia, compania fiind lider detaşat în producţia de electrocasnice. Întreg businessul din România al Arcelik este operat pe o singură firmă care a avut afaceri de peste 500 mil. euro anul trecut.