Premierul, Ludovic Orban, despre promisiunea PSD de a majorare a pensiilor: Nu da vrabia din mână pe cioara de pe gard

Autor: Laura Buciu 24.10.2020

Premierul Ludovic Orban a spus că, deşi PSD va promite majorarea pensiilor, acest lucru nu se poate face până când nu se va putea majora salariul mediu pe economie şi nu vor fi create locuri de muncă. „E o vorbă: nu da vrabia din mână pe cioara de pe gard”, a spus Orban, la Timişoara.

Întrebat dacă Guvernul Orban va majora pensiile, premierul a declarat, într-o conferinţă de presă, că pensiile pot creşte doar dezvoltând economia.

„Obiectivul nostru este să creştem pensiile, să creştem veniturile românilor, dar să creştem pe baze reale, pe baza creşterii economice, pe baza dezvoltării economice a României. Orice creştere care nu poate fi susţinută din punct de vedere al veniturilor bugetare este o creştere care până la urmă face rău. E o vorbă care spune nu da vrabia din mână pe cioara de pe gard. PSD promite, iar o să vină în campanie şi o să promită creşterea de 10 ori a pensiilor. Pensiile pot să crească doar prin dezvoltare economică, prin creşterea numărului de salariaţi, prin creşterea salariului mediu pe economie, pentru că pensiile se plătesc din contribuţiile de asigurări sociale pe care le plătesc persoanele active care sunt angajate”, a spus Ludovic Orban.

Potrivit premierului, doar după ce vor fi îndeplinite obiectivele economice vor putea creşte, automat, pensiile, dar şi puterea de cumpărare.