Bahadır Pakiş, general manager al Novartis România: Construim o nouă linie de producţie, care va creşte capacitatea fabricii din Târgu-Mureş cu 30%. În total, pe piaţa românească Novartis are circa 615 angajaţi

Autor: Georgiana Mihalache 26.10.2020

♦ Gigantul pharma elveţian Novartis deţine pe piaţa locală o fabrică de medicamente sub umbrela Sandoz, la Târgu-Mureş.

Grupul elveţian Novartis, cu prezenţă pe piaţa românească şi în pro­ducţia de medicamente, prin fabrica Sandoz din Târgu Mureş, construieşte un centru de calitate pentru medicamentele care vor ajunge în Uniunea Europeană şi o nouă linie de producţie care va mări capa­citatea de blistere (formă de ambalare a medicamentelor) cu 30%.

„Investiţii semnificative au fost făcute în ultimii ani pentru a ne alinia noilor cerinţe pentru serializarea medi­camentelor şi trasabilitatea lor. În prezent, avem două proiecte de investiţie în derulare, care au ca termen de finalizare în 2021: construcţia unui centru de calitate cu laborator de analize şi o nouă linie de producţie de blistere care va creşte capacitatea de ambalare a fabricii cu 30%“, a spus Bahadır Pakiş, general manager al Novartis România.