Antreprenori locali. Marcom, o companie cu afaceri de 36 mil. euro: În 2020, cererea de echipamente de construcţii a venit de la firmele care fac drumuri, producători de materiale şi firme care implementează proiecte pe fonduri europene

Autor: Alina-Elena Vasiliu 26.10.2020

Marcom, o companie care distri­bu­ie echipamente de construcţii, spune că faptul că şantierele au conti­nuat să func­ţioneze chiar şi în timpul pande­mi­ei a fost un avantaj pentru propriul business.

„Trebuie să re­cu­noaş­tem că acum, când ne apropiem de sfârşitul lunii oc­tom­brie, privind în urmă la cum a fost 2020 în multe domenii, ne putem con­si­dera extrem de norocoşi. Simplul fapt că nu au fost închise şantierele a făcut ca domeniul în care activăm să nu simtă impactul negativ al pandemiei“, spune Răzvan Marcu, direc­tor de mar­ke­ting şi vânzări al companiei.

Marcom a realizat anul trecut o ci­fră de afaceri de 36 mil. euro, cu 35% pes­te 2018, livrând în total aproxi­ma­tiv 350 de echipamente, în uşoară creştere faţă de 2018.

„În 2020, cererea pen­tru echipa­men­te de calitate a ve­nit din zona fir­melor care construiesc drumuri, a ca­rie­re­lor de piatră şi a ba­las­tie­re­lor care furnizează ma­terii pri­me, a produ­căto­rilor de ma­te­ria­le de construcţii, dar şi a fir­me­lor care au accesat proiecte pe fon­duri europene şi care au ajuns la sta­diul implementării acestora“, mai spune Răzvan Marcu.