Şeful DSU, Raed Arafat, despre cum va fi perioada alegerilor şi a Crăciunului: Adaptate virusului

Autor: Laura Buciu 25.10.2020

Petrecerile de după alegerile locale ar fi avut un impact serios asupra numărului de cazuri de COVID-19, astfel că, pentru parlamentare, se vor lua măsuri stricte pentru a le interzice „şi scris”. Şi Crăciunul va fi adaptat virusului, a declarat, duminică seara, şeful DSU Raed Arafat.

Şeful DSU Raed Arafat a declarat, duminică seara, la Antena 3, că în perioada alegerilor vor trebui respectate toate regulile pentru a nu fi răspândit virusul.

„Pentru ziua de vot o să insistăm ca după ziua de vot la anunţarea rezultatelor să nu există niciun fel de sărbătoriri, ieşiri şi contact fără mască. Chiar dacă lumea va fi bucuroasă, exact asta am văzut la locale - şi poate acolo a avut un impact serios. Asta este momentul în care va trebui să venim şi să interzicem chiar în scris probabil de acum ca să fim siguri că acest lucru nu se va întâmpla atunci. Chiar dacă nici la locale acest lucru nu era permis şi totuşi se întâmplat. Deci va trebui să învăţăm populaţia că indiferent cât de bucuros eşti, care este problema la momentul respectiv, să nu ajungi să transmiţi această boală peste tot în comunitate”, a spus Arafat.

Despre sărbătorile de iarnă, Raed Arafat a spus că acestea vor fi „adaptate virusului”.

„Despre sărbătorile de iarnă... este încă o perioadă care va trebui să fie adaptată acestui virus. Ştiu că atunci o să avem din nou foarte mulţi oameni care o să vrea să sărbătorească sărbătorile de iarnă ca şi cum nu ar fi fost virusul şi nu este nicio problemă. Din păcate acest lucru va fi imposibil. Va trebui să ne adaptăm modului în care în acest an vom trece prin perioadele respective în speranţa că la anul vom putea să revenim la cât mai aproape de viaţă normală, cum o ştiam noi înaintea acestui virus”, a mai spus Arafat.