ZF Live. Dan Ostahie, proprietar şi CEO al Altex România: Altex ar putea atinge anul acesta pragul de 1 mld. euro afaceri, în ciuda crizei economice generate de pandemie

Autor: Alexandra Matei 01.11.2020

Retailerul de electro-IT devine astfel al treilea business antreprenorial cu afaceri peste pragul de 1 mld. euro, alături de Dedeman şi Catena (la nivel de grup, businessul fiind operat pe mai multe entităţi).

Altex, una dintre cele mai mari companii antre­pre­no­riale româneşti, se aşteaptă, după trei decenii de activitate şi după traversarea a trei crize economice, la atingerea pragului de 1 mld. euro cifră de afaceri în 2020.

„Altex România este un business care a crescut odată cu piaţa din Ro­mâ­nia, iar în momentul de faţă vor­bim despre o creştere şi o maturizare a pie­ţei. Anul acesta avem această perspec­ti­vă a atingerii miliardului de euro şi pro­babil că în următorii 2-3 ani ne uităm şi la o extindere în regiune“, a declarat Dan Ostahie, proprietar şi CEO al Altex România, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.

Anul acesta, compania a înregistrat creş­teri semnificative pentru pro­du­sele din zona de IT&C şi zo­na de bucătărie, dat fiind com­portamentul şi nevoi­le cli­en­ţilor care au suferit mo­dificări în tim­pul pandemiei.

Pandemia a eviden­ţiat apetitul pen­tru cele două categorii de pro­duse, cele mai vândute fiind tele­foa­nele, laptopu­ri­le, table­tele şi diverse electrocasnice, pro­duse care să se muleze pe noile obi­ce­iuri ale clienţilor, adaptate situaţiei actuale.