Starbyte, specializată în soluţii software pentru sectorul financiar-bancar, a dezvoltat o soluţie care poate diferenţia persoanele care poartă mască de cele care nu poartă

Autor: Alexandra Cepăreanu 26.10.2020

Compania de software Starbyte, unul dintre principalii jucători din sectorul IT din România, cu afaceri de 5,8 mil. lei în 2019, a dezvoltat o soluţie pentru companii şi instituţii care doresc să afle în timp real dacă angajaţii sau vizitatorii poartă mască de protecţie sau dacă aceasta este utilizată corect.

„Nevoia de a identifica în timp real persoanele care nu poartă mască a devenit o necesitate, dar şi o obligaţie morală pentru organizaţiile care au spaţii tranzitate. Soluţia noastră le oferă şansa de a reacţiona prompt şi de a preveni posibile infectări. La Starbyte, inovaţia este mereu pusă în slujba utilizatorilor, aşa că vom dezvolta în continuare tehnologii utile şi uşor de implementat,“ a spus Adrian Băcăianu, director general al Starbyte.

Soluţia este parte integrantă din aplicaţia 4Apply, o aplicaţie destinată instituţiilor financiare, companiilor de asigurări şi firmelor care doresc să implementeze un flux de înrolare sau de creditare online, automatizat, folosind date biometrice.

Astfel, platforma foloseşte sisteme de urmărire şi recunoaştere facială avansate, astfel încât datele biometrice ale utilizatorului să fie protejate. De asemenea, prin aplicaţia dezvoltată de Starbyte se realizează o verificare rapidă a solicitantului prin implementarea unui flux de paşi care ghidează utilizatorul în mod intuitiv pentru a valida atât identitatea acestuia, cât şi elementele de securitate a documentului de identitate. 

Starbyte a luat naştere în 2010 şi este o companie cu capital 100% românesc. Compania a încheiat anul 2019 cu afaceri de peste 5,8 mil. lei, în creştre cu circa 15% faţă de anul precedent, arată datele publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe.

În cadrul companiei lucrau la finalul anului trecut aproximativ 10 persoane.