Dafina Jeacă, Ogor: Avem înscrişi pe platformă 49 de fermieri cu o suprafaţă totală de 88.000 ha. Fondatorii Ogor susţin că deja colaborează cu ferme din Franţa şi Bulgaria şi se pot extinde peste tot în Europa

Autori: Cristina Bellu , Florentina Niţu 27.10.2020

Dafina Jeacă, communication manager în cadrul Ogor, o platformă ce foloseşte date satelitare pentru a ajuta fermierii de cultură mare, din ramura vegetală, să-şi administreze mai eficient terenurile, spune că în prezent acoperă 1% din terenurile arbile ale României şi speră ca în 2021 să ajungă la 5%.

Potrivit FAO (Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a ONU), România are 9 milioane de hectare de teren agricol, peste 5% din pământul arabil al UE.

„Platforma cuprinde în momentul de faţă 49 de fermieri cu o suprafaţă totală de 88.000 de hectare. Noi putem vedea de la jumătate de hectar în sus şi ne adresăm fermierilor cu culturi mari, de cereale. Vizita virtuală ajută fermierul în activitatea zilnică prin eficientizarea muncii. Practic se poate realiza o prioritizare a terenurilor care necesită intervenţii imediate“, a explicat Dafina Jeacă, communication manager al Ogor, în cadrul videoconferinţei ZF Agricultura într-o nouă etapă: Cum a accelerat anul 2020 digitalizarea agriculturii?.