Paul Drăgan, CEO-ul McDonald’s România: Planificăm investiţiile pentru anul viitor. Continuăm să investim, dar procesul decizional este influenţat de evoluţia pandemiei

Autor: Cristina Roşca 27.10.2020

♦ McDonald’s este liderul pieţei de restaurante din România cu aproape 90 de unităţi şi afaceri de 926 mil. lei anul trecut ♦ Compania a venit direct pe piaţa locală în urmă cu circa 25 de ani, pentru ca în 2016 să fie cedate operaţiunile unui francizat, respectiv grupul maltez Premier Capital.

Paul Drăgan, executivul care a pre­luat conducerea opera­ţiu­nilor McDonald’s România în această vară de la Daniel Boaje, spune că are trei prio­rităţi pentru man­datul său: creş­terea busi­nessului, pre­gătirea şi mo­tivarea an­gajaţilor şi utili­zarea tehno­lo­giei pentru îmbu­nătăţirea experienţei consumatorului.

El a preluat funcţia de CEO al companiei în plină pandemie, după ce Boaje a condus businessul timp de aproape un deceniu. În ultimii ani, Boaje a fost şi acţionar minoritar, cu 10% din titluri, preluând acest pachet când businessul a fost transferat unul francizat. În 2020 el şi-a vândut pachetul către maltezii de la Premier Capital care aveau restul de 90% din acţiuni. Ei au franciza McDonald’s pe mai multe pieţe.