Depanero, compania de service a eMAG, mizează pe aplicaţia Alpha PhonePOS, dezvoltată de Alpha Bank, pentru procesarea rapidă a plăţilor cu cardul

Autor: Cristina Bellu 27.10.2020

Depanero, principala firmă de service electro-IT din România, parte din grupul eMAG, va beneficia de serviciul de acceptare a plăţilor cu cardul pus la dispoziţie de Alpha Bank Romania prin intermediul aplicaţiei Alpha PhonePOS, şi prin care vizează eficientizarea administrării tranzacţiilor, creşterea mobilităţii, dar şi extinderea modalităţilor de plată disponibile pentru clienţi.

„Căutam o soluţie de plată simplă, care să le ofere clienţilor noştri o modalitate flexibilă şi sigură de a face plăţi, fără să fie nevoie să gestionăm dispozitive suplimentare. În ultimele luni, am fost încurajaţi să facem plăţi fără numerar, acolo unde este posibil, de aceea soluţia de plată prin telefon de la Alpha Bank a fost alegerea potrivită atât pentru a oferi un serviciu inovator şi sigur clienţilor noştri, cât şi pentru a optimiza activitatea echipelor Depanero”, explică Irina Mincinopschi, director general Depanero.

Alpha PhonePOS este prima aplicaţie a unei bănci din România ce transformă telefonul mobil în POS cu multiple funcţionalităţi, precum procesarea rapidă şi în siguranţă a plăţilor, în conformitate cu standardele din domeniu pentru tranzacţiile contactless sau accesul la istoricul plăţilor, fără investiţii suplimentare în echipamente şi consumabile.

Soluţia dezvoltată în parteneriat cu Provision este compatibilă cu dispozitivele mobile Android şi permite comercianţilor acceptarea plăţilor cu cardurile de debit sau de credit contactless sau prin intermediul echipamentelor dotate cu tehnologia NFC.

„La baza lansării soluţiei mobile de POS a fost dorinţa de a susţine activitatea comercianţilor noştri, indiferent de domeniul lor de activitate şi de a facilita procesul lor de transformare digitală, într-un context în care utilizarea unor noi tehnologii este prioritară pe o piaţă extrem de competitivă”, adaugă Viorel Vasile, Director, Unitatea Carduri, Alpha Bank Romania.  

AlphaPhone POS poate fi accesată de antreprenori, liber profesionisti sau companii în baza unui cont de incasare deschis la Alpha Bank Romania, la care pot fi ataşate alte produse, care oferă utilizatorilor mai multă mobilitate, precum un card business destinat companiilor (VISA Business) dar şi liber profesioniştilor (Mastercard Professional) sau soluţia  Alpha Online Banking. Beneficiile sale, în comparaţie cu un POS tradiţional, din punct de vedere al costurilor şi flexibilităţii, sunt semnificative şi deschid calea către noi oportunităţi de dezvoltare a afacerilor locale şi oferă utilizatorilor mai multă mobilitate.