Schimbare de strategie: Grupul Iulius inaugurează cea mai înaltă clădire de birouri din România cu doar 15 etaje în 2021 şi o va înălţa mai departe până la 27 de etaje abia în 2022

Autor: Alina-Elena Vasiliu 27.10.2020

Dezvoltatorul imobiliar Iulius Group, deţinut de omul de afaceri Iulian Dascălu, a modificat planul care presupunea construcţia celei mai înalte clădiri din România în ansamblul Iulius Town din Timişoara. Astfel, imobilul UBC 0, care ar fi urmat să aibă 27 de etaje încă de la inaugurare şi să depăşească astfel Sky Tower din Bucureşti – care este în prezent cea mai înaltă clădire – va avea într-o primă etapă doar 15 etaje, urmând să fie extins ulterior.

„Proiectul ce vizează clădirea United Business Center 0, parte a ansamblului mixed-use Iulius Town Timişoara, rămâne neschimbat, fiind în continuare un concept care va livra în piaţă cea mai înaltă clădire de birouri din România”, spun reprezentanţii Iulius.

Decizia a fost luată, precizează ei, pentru a răspunde cererii existente şi a pune mai repede la dispoziţia chiriaşilor spaţiile office clasa A. Astfel, prima etapă va avea două niveluri subterane, demisol, parter, 15 etaje şi două niveluri tehnice, cumulând peste 30.000 de metri pătraţi. Gradul de ocupare este 90%, însă reprezentanţii dezvoltatorului nu au precizat cine sunt chiriaşii. Termenul estimat pentru inaugurarea primei etape este ultimul trimestru din 2021, deşi iniţial fusese anunţat anul 2020 pentru livrare.