(P) IMM-urile pot accesa mai uşor fondurile europene pentru digitalizare cu ajutorul Arggo Consulting

Autor: Publicitate 28.10.2020

Compania Arggo Consulting, specializată în dezvoltarea proiectelor de digitalizare, cu ocazia lansării de către Guvernul României a Programului pentru Digitalizarea IMM-urilor din fonduri europene ce prevede „digitalizarea activităţilor microîntreprinderilor şi IMM-urilor prin finanţarea investiţiilor realizate de acestea pentru dezvoltarea şi/sau achiziţionarea de produse IT”, a creat o strategie în 3 paşi care permite companiilor să îşi maximizeze şansele accesării fondurilor.

Programul se adresează întreprinderilor (IMM) individuale sau în cluster care îşi desfăşoară activitatea în România, orientate în domeniul TIC şi microîntreprinderilor precum şi întreprinderilor mici şi mijlocii cu obiect principal de activitate altul decât tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor. Printre cheltuielile eligibile se enumeră: achiziţia de software (implementare sau la comandă), servicii de consultanţă şi formarea personalului care va utiliza software-ul. Finanţarea trebuie contractată la Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) până în data de 31 decembrie şi prevede proiecte cu o valoare cuprinsă între 30.000 şi 100.000 de euro cu o cofinanţare minimă estimată de 10%.

Conştientizând faptul că în România, în timpul stării de urgenţă impusă în urma declarării pandemiei, mai mult de jumătate dintre firmele care nu şi-au mai putut desfăşura activitatea au ajuns în acest punct din cauza lipsei soluţiilor de digitalizare,  o mare parte a antreprenorilor aflaţi în această situaţie a admis că lipsa fondurilor necesare acestui proces a dus la amânarea constantă a digitalizării în companiile pe care le conduc, Arggo Consulting a iniţiat un parteneriat cu firma de consultanţă pentru fonduri europene Ingenius Hub, ce deţine o vastă experienţă în domeniu. Împreună pun la dispoziţia companiilor interesate următorii 3 paşi simpli pentru a le ajuta să îşi maximizeze şansele de a accesa fondurile:

  1. Verificarea eligibilităţii. Este un proces simplu şi gratuit ce prevede completarea formularului pus la dispoziţie ce trebuie completat până la jumătatea lunii noiembrie.
  2. Accesarea pachetului de consultanţă pus la dispoziţie de către Arggo Consulting ce cuprinde: consultanţa în identificarea soluţiei, analiza iniţială şi oferta detaliată.
  3. Accesarea pachetului de consultanţă Ingenius Hub compus din: configurarea proiectului, întocmirea şi depunerea acestuia, precum şi asistenţa la contractarea şi implementarea lui.

Arggo Consulting are o vastă experienţă în domeniul consultanţei şi oferă soluţii de business end-to-end, îmbinând Dynamics 365, Office 365, Azure şi Business Intelligence cu propriile soluţii, inovaţie, pasiunea şi expertiza în managementul de business şi în consultanţă.  Echipa sa de experţi lucrează cu perseverenţă pentru a dezvolta noi produse şi servicii, cum ar fi platforma de tip low-code Arggo BPM care permite crearea de aplicaţii user friendly, din orice flux de business, indiferent de complexitatea sa, accesibile de pe orice tip de dispozitiv şi uşor de integrat cu orice software. În ultimii anii compania a ajutat peste 150 de companii din diferite industrii, precum Dr. Leahu, Dedeman, Baumit, Aquila, Blue Air, KFC, Pizza Hut, Viarom, Redoxim, Titan Machinery, Ferroli, Intersport etc., să se digitalizeze şi să facă faţă mai uşor provocărilor pieţei.

„Soluţiile software pentru business au devenit de mult timp o necesitate, iar contextul noii realităţi aduce digitalizarea în topul priorităţilor companiilor. Prin intermediul finanţării prin fonduri europene putem ajuta IMM-urile să implementeze proiecte pentru a-şi eficientiza activitatea, reduce costurile şi creşte productivitatea echipelor lor. Fiind un furnizor end-to-end de soluţii de business, putem implementa proiecte complete, iar platforma Arggo BPM ne permite să asigurăm un nivel foarte mare de personalizare. Astfel clienţii beneficiază de soluţii care elimină documentele printate şi activităţile repetitive, organizează procesele de lucru, optimizează costurile şi asigură cadrul necesar dezvoltării companiei şi diferenţierii faţă de competiţie”, a declarat Alexandru Radu, Business Development Manager, Arggo Consulting.