Ce salarii şi ce averi au şefii ASF, cei responsabili cu supravegherea bursei, pensiilor private şi asigurărilor: până la 11.700 euro salariu lunar, depozite bancare chiar şi de 1,6 milioane de lei

Autor: Tibi Oprea 28.10.2020

Ziarul Financiar a analizat cele mai recente declaraţii de avere ale membrilor Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), adică aceia responsabili direct de funcţionarea în condiţii optime a pieţei de capital (130 mld. lei), a pieţei asigurărilor (11 mld. lei) şi a fondurilor de pensii (73 mld. lei) din România.

Consiliul ASF este format din 9 membri, dintre care 5 membri executivi – preşedintele, prim-vicepreşedintele şi 3 vicepreşedinţi – precum şi 4 membri neexecutivi. Aceştia au fost numiţi pentru un mandat de 5 ani, începând cu data de 14 noiembrie 2018, iar Nicu Marcu a fost numit preşedinte în vara anului 2020.

Prin urmare, dat fiind faptul că Nicu Marcu nu a încheiat încă un an la ASF şi nu şi-a depus declaraţia de avere aferentă acestei poziţii, nu a fost luat în calcul în analiza ZF.

Citeşte şi: DESCHIDEREA DE ASTĂZI. Cum va merge bursa. O discuţie cu Christina Verchere, CEO OMV Petrom, despre rezultatele la T3 şi Neptun Deep. Care sunt perspectivele?