Din spatele uşilor închise. Oficial UE: Nu vor exista suficiente vaccinuri Covid-19 pentru întreaga populaţie până la finalul anului 2021

Ziarul Financiar 28.10.2020

Oficialii UE au declarat, într-o şedinţă internă, că doar o parte din populaţia Uniunii Europene poate fi vaccinată împotriva coronavirusului până în 2022, potrivit unor surse. O a doua sursă a confirmat informaţiile pentru Reuters.

Oficialii UE au declarat, într-o şedinţă internă, că doar o parte din populaţia Uniunii Europene poate fi vaccinată împotriva coronavirusului până în 2022. De altfel, aceştia şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la posibilul eşec al formulei sau la insuficienţa dozelor produse.

„Nu vor exista suficiente vaccinuri Covid-19 pentru întreaga populaţie până la finalul anului 2021”, le-ar fi transmis luni diplomaţilor un oficial al Comisiei Europene, în timpul unei şedinţe cu uşile închise. O a doua sursă a confirmat informaţiile pentru Reuters, dar purtătorul de cuvânt al CE nu a oferit comentarii pe moment.

UE a rezervat peste un miliard de doze din viitorul vaccin anti-Covid dezvoltat de trei companii farmaceutice. În prezent, oficialii europeni negociază cu alte companii pre-comanda unui alt miliard de flacoane.

Comisia Uniunii Europene a spus anterior că vaccinurile vor fi limitate „în etapele iniţiale”, fără a specifica şi cât durează această perioadă.