Videoconferinţa ZF/AmCham Guvernanţa corporativă. Simona Gemeneanu, Partner, Morphosis Capital: Antreprenorii trebuie să creeze un climat de încredere şi transparenţă în companie de la început

Autor: Ramona Cornea 28.10.2020

Simona Gemeneanu, partner în cadrul Morphosis Capital, afirmă că antreprenorii trebuie să creeze un climat de încredere şi transparenţă în companie de la început.

”Antreprenorii trebuie să creeze un climat de încredere şi transparenţă în companie de la început pentru că, chiar dacă face un proces de recrutare prost şi ajunge cu un om care are o înclinaţie spre derapaj, dacă nu are mediul în care această persoană să facă acel derapaj şi are un climat de transparenţă în companie, poate să îl izoleze imediat şi să ia decizia corectă. Este foarte important să construim acel mediu de încredere în companie”, a declarat Simona Gemeneanu în cadrul videoconferinţei ZF/AmCham Guvernanţa corporativă - de la buzzword la pilon definitoriu pentru dezvoltarea sustenabilă.

Ce a mai declarat Simona Gemeneanu în cadru videoconferinţei:

·         Cred că cea mai mare problemă a societăţii de astăzi este lipsa de încredere, care se răsfrânge la toate straturile societăţii, de la încrederea în capacitatea liderilor de a gestiona crize şi de a trece de la declaraţii la acţiune şi se răsfrânge până la nivelul micro, la cum recrutăm în companii.

·         În recrutare trebuie să te uiţi la încredere, dar nu numai în competenţe, ci şi la sistemul de valori.

·        Fondurile de investiţii au fost controversate mult timp la nivel mondial prin faptul că veneau şi puneau leverage în companii şi băgau firmele în dificultăţi financiare în momente de criză, cum ar fi răsunătorul Toys’R'Us. Eu cred că firmele de investiţii trebuie să se adapteze pentru a trăi în noua realitate în care noile generaţii vor să investească doar în scop şi impact. Vedem un shift pe care îl trăim acum în care punerea scopului în centrul a ceea ce fac este cel mai important lucru chiar şi pentru fondurile de investiţii.