Videoconferinţa ZF/AmCham Guvernanţa corporativă. Sergiu Neguţ, Co-Fondator, FintechOS: Creşterea se bazează pe ideea că trebuie să ai încredere că se va întâmpla ceva şi această încredere funcţionează

Autor: Ramona Cornea 28.10.2020

Sergiu Neguţ, co-fondator al FintechOS şi associate dean în cadrul Maastricht School of Management România, afirmă că, în o companie, creşterea se bazează pe ideea că trebuie să ai încredere că se va întâmpla ceva, iar această încredere funcţionează.

”Noi trebuie să îi tratăm pe oameni ca şi cum ar fi cea mai bună versiune a lor pentru că doar în felul acesta putem să îi aducem să fie cea mai bună versiune a lor. Creşterea se bazează pe ideea că trebuie să ai încredere că se va întâmpla ceva şi această încredere funcţionează”,  declarat Sergiu Neguţ în cadrul videoconferinţei ZF/AmCham Guvernanţa corporativă - de la buzzword la pilon definitoriu pentru dezvoltarea sustenabilă.

Ce a mai declarat Sergiu Neguţ în cadrul videoconferinţei:

·         Cred că trebuie să avem nişte valori normale, prin care să putem să lucrăm unii cu alţii, să avem încredere unii în alţii. În zona aceasta de lume în care suntem, abilitatea de a avea încredere unii în alţii a ajuns să fie măcinată sistematic şi a ajuns la un nivel foarte jos, care ne face să fim suspicioşi în relaţii.

·         Trebuie să construim, să le dăm oamenilor libertatea şi încrederea oamenilor de a face lucruri.

·         La început, când pornim un start-up, nu prea avem regulamente, ne facem nişte reguli de lucru ca să putem să încropim ceva, dar toate astea trebuie aşezate pe nişte valori etice corecte.

·         Am un sfat care vine din vorbele unui mare antreprenor român care spunea că angajează oamenii care au nivel ridicat de energie şi de optimism pentru că restul se învaţă.

·         M-am lovit frecvent de situaţia în care angajăm oameni excepţionali şi care îi calcă în picioare pe cei din jur, care sunt agresivi şi răi, iar cel mai bun lucru care pot face organizaţiile este să îi dea afară.