Videoconferinţa ZF/AmCham Guvernanţa corporativă. Mircea Ţiplea, membru al Comitetului AmCham pentru guvernanţă corporativă: Corporaţiile au sisteme de control şi de guvernanţă pentru a putea să se deplaseze cu o viteză foarte mare

Autor: Ramona Cornea 28.10.2020

Mircea Ţiplea, partner Amrop şi membru al Comitetului AmCham pentru guvernanţă corporativă, afirmă că organizaţiile au sisteme de control şi de guvernanţă pentru a putea să se deplaseze cu o viteză foarte mare.

”Corporaţiile au sisteme de control şi de guvernanţă pentru a putea să se deplaseze cu o viteză foarte mare. În organizaţii, viteza se obţine ca rezultat între încredere şi o comunicare transparentă. În lumea de business este o diferenţă clară între schimbare şi transformare fiindcă în schimbare ce vrei să schimbi de fapt de fapt sunt comportamente, iar în transformare vrei să schimbi valori. Ca să schimbi şi valorile şi comportamentele unui om, mai întâi trebuie să îi schimbi mintea”, a declarat Mircea Ţiplea în cadrul videoconferinţei ZF/AmCham Guvernanţa corporativă - de la buzzword la pilon

Ce a mai declarat Mircea Ţiplea în cadrul videoconferinţei:

·         Evocând un articol care spunea că pentru o societate să funcţioneze, ca instituţiile ei să funcţioneze cum trebuie, trebuie să ai nu doar un cadru legal, ci si unul moral.

·         Cred că în o egală măsură este nevoie de o infrastructură, dar şi de un set de valori sau de o masă critică de competenţă.

·         Una dintre metodele de a compromite orice instituţie în România este să laşi politicul să se bage acolo unde nu este treaba lui.