Orban se întâlneşte mâine cu reprezentanţi ai PKN Orlen, cea mai mare companie petrolieră din Polonia. Şi Ministrul Energiei va participa la întrevederea de la ora 10

Autor: Liviu Popescu 28.10.2020

Premierul Ludovic Orban se va întâlni joi de la ora 10:00 cu reprezentanţi ai PKN Orlen, cea mai mare rafinărie din Polonia, potrivit agendei trimisă de biroul de presă al Guvernului. La întâlnire va participa şi Virgil Popescu, Ministrul Energiei, Economiei şi Mediului de Afaceri.

În programul premierului nu se menţionează care vor fi temele de discuţie aferente acestei întâlniri. PKN Orlen nu are activitate în România.

Warsaw Voice scria săptămâna trecută că firma poloneză din sectorul energetic PKN Orlen ar putea încheia un parteneriat cu firma canadiană Northland Power pentru proiecte de parcuri eoliene offshore. Canadienii au deja experienţă în ceea ce priveşte investiţiile în Europa.

PKN Orlen este listată la bursa de la Varşovia, fiind în top 10 cei mai mari emitenţi cu o capitalizare de 17,1 miliarde de zloţi (3,7 mld. euro).