Acţiunile Rolls-Royce s-au prăbuşit miercuri cu 61,4% la Londra după ce acţionarii au aprobat o majorare de capital cu 2 mld. lire sterline pentru depăşirea crizei COVID-19

Autor: Tibi Oprea 29.10.2020

Finanţarea face parte dintr-un program mai amplu care include şi o emisiune de obligaţiuni de 2 mld. lire sterline şi un împrumut bancar de 1 mld. lire sterline.

Acţiunile Rolls-Royce Holdings (simbol bursier RR), companie britanică din industria aero-spaţială şi a apărării şi al doilea producător de motoare pentru avioane din lume, au scăzut miercuri cu 61,4% pe Bursa de la Londra după ce acţionarii au aprobat o majorare de capital social, prin emiterea de drepturi preferenţiale noi, de 2 miliarde de lire sterline (2,6 mld. dolari) spre a-şi consolida poziţia financiară pentru depăşirea pandemiei de COVID-19, potrivit datelor agregate de ZF.

Acţionarii au votat pentru în proporţie de 99,5%. Investitorii vor putea cumpăra astfel câte 10 acţiuni nou emise pentru fiecare 3 acţiuni deţinute, la preţul de 32 de penny pe unitate, respectiv la un discount de 41%.

Acest lucru înseamnă că Rolls-Royce va putea accesa în total fonduri de 5 miliarde de lire sterline, diferenţa provenind dintr-o vii­toare vânzare de obligaţiuni de 2 miliarde de lire sterline şi un împrumut de la bănci de 1 miliard de lire sterline. Astfel, Rolls-Royce nu va mai avea nevoie de extensia de împrumut garantată de guvernul britanic.