Andrei Pogonaru, proprietarul Veranda Mall: Am avut scăderi de trafic de circa 15%, raportând fiecare săptămână din 2020 la cea corespunzătoare a anului trecut. Anul trecut, cifra de afaceri a mallului Veranda, care înseamnă veniturile din închirierea spaţiilor comerciale, a fost de circa 6 mil. euro

Autor: Alina-Elena Vasiliu 29.10.2020

Luna decembrie ar putea influenţa mult soarta centrelor comerciale, puter­nic afectate de pandemie, ţinând cont că este o perioadă în care se cumpără ca­douri, care aduce ponderi mari în vân­zările magazinelor, este de părere An­drei Pogonaru, proprietarul Veranda Mall din Bucureşti.

„Vom încerca să mutăm startul cam­paniilor de Crăciun. De lu­na decembrie depinde foar­­te mult evoluţia în­ca­­sărilor. Avantajul nos­tru este că sun­tem un mall de proxi­mi­ta­te, astfel că oamenii pre­­feră, în această pe­rioa­­dă, să vină într-un cen­tru co­mercial ca al nos­tru, de di­men­siuni mai mici, să cum­pere ce au nevoie,  în loc să mear­gă mai departe, în alte mal­luri, pen­tru a se uita prin vitrine, aşa cum ar fi făcut înainte de pandemie“, spune Andrei Pogonaru.