Antreprenori locali. Andrei Pogonaru, proprietarul Veranda Mall: De luna decembrie depinde foarte mult evoluţia businessului

Autor: Alina-Elena Vasiliu 29.10.2020

Luna decembrie ar putea influenţa mult soarta centrelor comerciale, pu­ternic afectate de pandemie, ţinând cont că este o perioadă în care se cumpără cadouri, care aduce pon­deri mari în vânzările magazi­nelor, este de părere Andrei Pogonaru, pro­prie­ta­rul Veranda Mall din Bucureşti.

„Vom încerca să mutăm startul campaniilor de Crăciun. De luna decembrie depinde foarte mult evo­luţia încasărilor. Avantajul nostru este că suntem un mall de proximi­tate, astfel că oamenii preferă, în această perioadă, să vină într-un centru comercial ca al nostru, de dimensiuni mai mici, să cumpere ce au nevoie,  în loc să meargă mai departe, în alte malluri, pentru a se uita prin vitrine, aşa cum ar fi făcut înainte de pandemie“, spune Andrei Pogonaru.

Fiecare modificare legislativă, alături de numărul zilnic de noi îmbolnăviri cu COVID-19, anunţat de autorităţi, se reflectă în traficul înregistrat în Veranda Mall, spune proprietarul.

De la deschiderea mallului, în 2016, şi până anul acesta, Veranda ra­portase an de an creşteri ale afa­ce­rilor de cel puţin 15%. Dacă nu ar fi fost pandemia, probabil că 2020 ar fi adus un avans de 20% al cifrei de afaceri, după cum spunea în pri­măvară Pogonaru.

Anul trecut, cifra de afaceri a mallului Veranda, care înseamnă veniturile din închirierea spaţiilor comerciale, a fost de circa 6 mil. euro.