Afacerile producătorului de morărit şi panificaţie Oltina Urlaţi au crescut cu 80%, la 426,9 milioane de lei. Compania este controlată de Cosmin Olteanu, Bogdan Iosif şi Nicolae Nicolescu

Autor: Laurentiu Cotu 29.10.2020

Oltina Impex Prod Com, una dintre cele mai mari afaceri româneşti din sectorul de morărit şi panificaţie, a finalizat anul 2019 cu o cifră de afaceri de 426,9 mil. lei (90 mil. euro), în creştere cu 80% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania a avut anul trecut un profit net de 15,9 mil. lei (3,3 mil. euro), mai mare cu 60% faţă de anul precedent, când Oltina a realizat un câştig net de aproape 10 mil. lei (2,1 mil. euro), conform datelor publice. Acesta este cel mai înalt nivel al profitului companiei în ultimii opt ani, în condiţiile în care în general piaţa de morărit şi panificaţie are una dintre cele mai mici marje ale profitului dintre sectoarele industriei alimentare. Oltina Impex Prod Com a ajuns anul trecut un număr mediu de 466 de angajaţi.

Compania este controlată de Cosmin Olteanu, Bogdan Iosif şi Nicolae Nicolescu, conform ultimelor date de la Registrul Comerţului.