Horia Cardoş, fondatorul celui mai extins lanţ de magazine agricole pe plan local, a deschis cel mai mare magazin Agroland în Bucureşti, de 550 mp, în care a investit 150.000 de euro

Autor: Florentina Niţu 29.10.2020

Horia Cardoş, fondatorul Agroland, companie care oprerează un lanţ de 250 de magazine agricole pe plan local, a deschis cel mai mare magazin din reţea în Bucureşti, în care a investit 150.000 de euro. Locaţia situată pe Şoseaua Fundeni se întinde pe 550 mp şi are atât produse pentru grădinărit, cât şi produse pentru îngrijirea animalelor şi pentru hobby farming.

"Am reuşit într-un timp relativ scurt să punem pe roate acest proiect şi să deschidem primul magazin în Bucureşti. Noul format, Agroland Mega, a fost testat la Brăila, Giurgiu şi Timişoara, unde am mai deschis astfel de magazine în 2020. Este un concept la care lucrăm de mai mulţi ani şi care funcţionează foarte bine în Europa de Est şi ne aşteptăm ca şi în România să fie la fel. Credem că am făcut această mişcare exact la timp. Chiar dacă se suprapune cu criza coronavirusului, pentru noi este o oportunitate", a spus Horia Cardoş.

Noul magazin este situat în incinta unui centru comercial şi are o suprafaţă mai mare cu 300% decat magazinele tradiţionale ale Agroland, iar gama de produse comercializate este mai vastă. Reprezentanţii Agroland spun că se aşteaptă la un trafic mediu de 250-300 de persoane zilnic.

"Suntem importatori direcţi pentru foarte multe din produse şi venim cu preţuri mici, căci nu există intermediari între producător şi clientul final. (...) Majoritatea familiilor s-a orientat spre casă şi grădină în această perioadă", a mai spus Cardoş.
Astfel, compania estimează vânzări de 750.000 de euro în primul an de funcţionare.