Asigurătorul austriac Vienna Insurance Group are în plan extinderea în continuare în regiunea Europei Centrale şi de Est

Autor: Mircea Nica 29.10.2020

Asigurătorul austric Vienna Insurance Group (VIG), prezent pe piaţa rin România prin intermediul companiilor de asigurări Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă, are în plan continuarea extinderii în regiunea Europei Centrale şi de Est  (ECE), potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii VIG.

“Un aspect important care rezultă din pandemie este accelerarea digitalizării şi automatizării. Acest lucru este valabil atât pentru Austria, cât şi pentru regiunea ECE. Transformarea digitală a fost una dintre priorităţile noastre ani la rândul şi putem valorifica experienţa acumulată în această zonă prin companiile noastre de asigurări din ECE. Cel mai recent proiect este platforma noastră digitală de asigurare auto 'Beesafe’ din Polonia”, a transmis Elisabeth Stadler, director general al VIG.

Asigurătorul austriac se aşteaptă să beneficieze în continuare de procesul de convergenţă a statelor est-europene şi de potenţialul acestora de creştere.

“În Austria, cheltuielile anuale pe cap de locuitor cu asigurările sunt în jur de 2.000 euro şi ajung la aproape 3.000 de euro în ţările din grupul UE-15, în timp ce cheltuielile medii pe cap de locuitor cu asigurările în regiunea ECE reprezintă o zecime din cele ale Austriei. Vorbim despre un interval cuprins între aproximativ 600 de euro pe an în Republica Cehă şi aproximativ 40 de euro pe an în Ucraina”, a mai declarat Elisabeth Stadler.

Vienna Insurance Group îşi desfăşoară activitatea, în prezent, în 30 de ţări prin cele aproximativ 50 de companii de asigurări, furnizând asigurări pentru 22 milioane de clienţi. Volumul primelor a crescut de zece ori de la începutul extinderii pe data de 30 octombrie 1990, la peste 10 mld. euro.