Tranzacţie reluată: Gigantul francez LVMH, care deţine Louis Vuitton şi Dior, obţine un discount de 425 de milioane de dolari pentru achiziţia celebrului producător de bijuterii Tiffany

Autor: Eduard Ivanovici 29.10.2020

Gigantul francez LVMH, care deţine brandurile Louis Vuitton, Hennessy şi Dior, va plăti cu 425 de milioane mai puţin pentru achiziţia producătorului american de bijuterii Tiffany, după ce companiile au decis să încheie tranzacţia din cauza daunelor generate de coronavirus asupra sectorului obiectelor de lux, conform CNBC.

Preţul noii achiziţii ajung în prezent la 131,5 dolari per acţiune, de la 135 de dolari la începutul acordului, totalul atingând astfel la 15,8 miliarde de dolari. Afacerea se va finaliza la începutul lui 2021.

LVMH a declarat lunile trecute că acordul semnat în noiembrie 2019 implică un termen limită ce expiră pe 20 noiembrie 2020, însă Tiffany a solicitat extinderea termenului până pe 31 decembrie, iar ministrul francez de externe a sugerat data de 6 ianuarie 2021, având în vedere taxele impuse de Statele Unite asupra bunurilor din Franţa.

Ulterior, lanţul de bijuterii a intentat un proces în statul american Delaware în ideea de a forţa încheierea acordului, declarând că cerinţele guvernului francez nu au niciun fundament legal. Vânzările înregistrate de magazinele Tiffany au scăzut cu 44% pe fondul restricţiilor impuse în timpul pandemiei, fapt ce a generat tot mai mult dubii vis-a-vis de acordul cu LVMH.

„Suntem convinşi asupra potenţialului extraordinar al brandului Tiffany şi credem că LVMH este gazda ideală pentru Tiffany şi angajaţii săi”, a declarat Bernard Arnault, şeful grupului francez.