Nokia înregistrează o creştere de peste 100% a profiturilor nete şi ia în vizor următoarea generaţie de reţele telecom: Noul CEO promite să transforme compania în „liderul pieţei 5G”

Autor: Eduard Ivanovici 29.10.2020

Profiturile nete ale Nokia au crescut de peste două ori în ultimul trimestru comparativ cu T3/2019. În aceeaşi zi, noul CEO Pekka Lundmark a anunţat că îşi va concentra tot mai mult atenţia asupra rivalilor din piaţa 5G – Ericsson şi Huawei, notează Agence-France Presse.

În ciuda scăderilor suferite de vânzările nete, Nokia a raportat un profit net de 193 de milioane de euro în perioada iulie-septembrie, cu 111 milioane mai mult decât acelaşi trimestru din 2019.

Nokia a încheiat în T3 peste 100 de acorduri 5G, însă compania finlandeză încă se află în spatele Ericsson şi Huawei în ceea ce priveşte dezvoltarea următoarei generaţii de reţele de internet.

Totuşi, restricţiile impuse anul acesta de autorităţile americane şi europene asupra echipamentelor Huawei i-au oferit producătorului ocazia de a câştiga contracte în Marea Britanie şi Finlanda, înlocuind astfel dispozitivele gigantului chinez.

„Ultimele trenduri geopolitice au deschis noi oportunităţi”, a declarat Lundmark, subliniind un progres „excelent” privind dezvoltarea echipamentelor 5G.

Nokia a raportat joi că daunele rezultate din închiderea fabricilor la începutul pandemiei ajuns la aproximativ 200 de milioane de euro, însă compania se aşteaptă să economisească 250 de milioane de euro în următorul an printr-o serie de reduceri de costuri.