Complexul Palas din Iaşi, primul proiect imobiliar din Europa Centrală şi de Est care a primit o certificare pentru impactul pozitiv asupra comunităţii. Iulian Dascălu, Iulius Group: Palas continuă să genereze dezvoltare prin office, retail, entertainment

Autor: Alina-Elena Vasiliu 29.10.2020

Dezvoltatorul imobiliar Iulius Group a primit certificarea Leed Neighborhood Development pentru ansamblul Palas pe care îl are în Iaşi, deschis în 2012 şi cu o valoare de peste 310 milioane de euro. Procesul de certificare a durat şapte ani şi a fost coordonat de compania de consultanţă imobiliară Colliers International.

Certificarea arată că proiectul este unul sustenabil şi că are un grad mare de integrare în peisajul urban. În afară de Palas Iaşi, mai există patru proiecte care au primit această certificare în Europa.

„Palas este un proiect care continuă să genereze dezvoltare prin toate componentele sale – office, retail, entertainment”, spune Iulian Dascălu, proprietarul Iulius.

Palas Iaşi constă în 75.600 de metri pătraţi închiriabili de birouri, 50 de companii care ocupă această suprafaţă, 62.000 de metri pătraţi de spaţii de retail, 270 de magazine, restaurante şi cafenele. În întregul ansamblu, lucrează aproximativ 9.000 de persoane.

În prezent, Iulius construieşte Palas Campus, o investiţie mixtă în valoare de 120 de milioane de euro, în imediata proximitate a Palas. Aceasta va fi cea mai mare clădire de birouri ca suprafaţă din ţară, constând în aproximativ 60.000 de metri pătraţi închiriabili.