Tudor Ciurezu, fostul şef al SIF Oltenia, a fost respins de acţionari pentru un nou loc în Consiliul de Administraţie. Aceştia au respins şi alegerea administratorilor prin metoda votului cumulativ

Autor: Tibi Oprea 29.10.2020

Acţionarii SIF Oltenia (SIF5) au aprobat joi în AGOA alegerea a cinci administratori ca membri ai Consiliului de Administraţie pentru un mandat cu o durată de patru ani, respectiv a lui Cioacă Sorin Iulian, Trifu Mihai, Andrici Adrian, Matei Codrin şi Buşu Cristian, potrivit unui raport la Bursă.

Asta înseamnă că acţionarii au respins alegerea lui Tudor Ciurezu, fostul preşedinte al SIF5, revocat de la şefia societăţii în data de 12 octombrie, precum şi alegerea lui Nicolae Stoian.

Totodată, acţionarii au respins alegerea celor cinci administratori cu aplicarea metodei votului cumulativ, cu o majoritate de 71,73% din voturile valabil exprimate.

Remuneraţia fixă lunară a administratorilor nou aleşi a fost stabilită la 10.000 de lei net.

Tot joi, acţionarii au respins în AGEA un program de răscumpărare a unui număr de 26,1 milioane de acţiuni propria, reprezentând 5% din capitalul social al emitentului, pentru reducerea capitalului social prin anularea acestora, şi au aprobat reducerea capitalului social subscris al SIF5 de la 52,2 mil. lei la 50 mil. lei.