Eurostat: Între 2% şi 3,5% dintre angajaţii români şi-au pierdut locul de muncă în al doilea trimestru al anului 2020, iar între 10% şi 15% dintre ei au spus că programul de lucru s-a redus

Autor: Ramona Cornea 30.10.2020

„Persoanele cu venituri reduse sunt mai susceptibile de a fi disponibilizate temporar sau de a-şi pierde locul de muncă. Muncitorii tineri, slab calificaţi şi din sectorul cazării şi din sectorul restaurantelor sunt adesea suprareprezentaţi în grupurile cu venituri mici din multe ţări şi, prin urmare, prezintă un risc mai mare.“

Între 2% şi 3,5% dintre angajaţii români şi-au pierdut locul de muncă în al doilea trimestru al anului 2020, conform statisticilor de la Eurostat. Mai mult, între 10% şi 15% dintre angajaţii din economia locală au spus că programul lor de lucru s-a redus în T2 din 2020.

Consecinţele sociale şi economice ale pandemiei variază de la o ţară la alta. Impactul asupra forţei de muncă este mai mare în special în Spania, Italia, Cipru, Irlanda şi Grecia.

Mai mult, efectele COVID-19 asupra muncii tind să fie extrem de inegale cu categoriile vulnerabile de lucrători cel mai afectaţi.