Cristian Fugaciu, CEO al Marsh România: Un plan de continuitate a afacerii făcut cu specialişti sporeşte cu 50% şansa companiilor din România de a-şi reveni din criză. Cele mai pregătite companii din România, din perspectiva existenţei unor planuri de continuitate a afacerilor, sunt cele din retail şi IT

Autor: Roxana Rosu 30.10.2020

„Existenţa unui plan de continuitate a afacerii, realizat cu sprijinul specialiştilor, spo­reşte cu 50% şansa companiilor din Ro­mânia de a-şi reveni dintr-o situaţie de criză“, a declarat Cristian Fugaciu, CEO al Marsh România. „În noua realitate COVID-19, compa­ni­ile moştenesc riscurile clasice pre-COVID-19 şi sunt nevoite să facă faţă unui con­text vo­latil care vine cu noi pericole. Exis­ten­ţa pla­nurilor de continuitate a activităţii rea­lizate de specialişti, alături de măsuri po­tri­vite de management al riscului şi adecvarea pro­gra­mului de asigurare la nivelul orga­nizaţiilor de­vin esenţiale, mai mult ca ori­când, pentru su­pravieţuirea companiilor. Existenţa unui plan de continuitate a afacerii, rea­lizat cu sprijinul specialiştilor, sporeşte cu 50% şansa companiilor din România de a-şi re­veni dintr-o situaţie de criză“, susţine Fugaciu.

Un studiu realizat de Marsh - Marsh Risk Monitor - COVID19 -  arată că 8 din 10 companii au planuri de continuitate a ac­tivităţii pentru perioadele de criză, iar 7 din 10 şi le revizuiesc periodic.

Cele mai pregătite companii din Româ­nia, din această perspectivă, sunt cele din retail şi IT. „Faptul că doar două din 10 com­pa­nii nu au un plan de continuitate a afacerii dar iau în calcul implementarea unuia la ni­velul organizaţiei, arată preocuparea com­pa­niilor în direcţia managementului ris­curilor şi pregătirii pentru criză“, afirmă Alexandru Dimescu, head of consulting services, Marsh Advisory, România.