Familia Vancsa produce zilnic 2.000 kg de paste într-o fabrică din Covasna şi le vinde în magazine tradiţionale şi supermarketuri. „Suntem un business regional, cumpărăm materia primă de la producători regionali şi comercializăm produsele în Transilvania.“

Autor: Florentina Niţu 30.10.2020

Povestea busi­ness­ului Vancsa Multi­past din judeţul Covasna a în­ce­put să se scrie în 1990, atunci când Olga Vancsa, de me­­serie co­fe­tar, s-a ho­­tărât să pro­du­că în bu­că­­tăria de aca­să paste şi de la 5 kg/zi a ajuns la 100 kg/zi în doi ani, pen­tru că cererea creş­tea de la o zi la alta.

Astfel, împreună cu soţul său au făcut o mică fabrică, pe care acum o con­duce fiul lor Attila Vancsa, care a dus-o la 2.000 kg de paste/zi.

„Aveam 17 ani când părinţii mei au pornit afacerea, eram la liceu la Cluj şi învăţam despre aparatura medicală, apoi am mers la Fa­cul­tatea de electro­teh­nică la Bra­şov, ulterior am lucrat ca inginer la o fabrică de motoare elec­trice din Sfântu Gheorghe şi în timpul masterului am hotărât să mă ocup de afacerea fa­miliei. Am studiat în Olanda într-o fabrică de paste, printr-o bursă, şi cu know-how-ul acumulat am dezvoltat compania.“