ZF Health&Pharma Summit 2020. Simona Cocoş, director general al Zentiva Bucureşti: Contribuţia industriei de medicamente la economia României poate creşte printr-o abordare strategică. Producţia locală de medicamente se bazează pe 161 de firme, cu afaceri totale de circa 4 mld. lei anual

Autor: Georgiana Mihalache 30.10.2020

Încurajarea producţiei locale de medicamente va duce la accesul mai rapid al pacienţilor la medicamente, astfel încât în cazul unor crize precum cea a pandemiei de COVID-19, atât bolnavii, cât şi economia ţării să beneficieze de sectorul farmaceutic, a susţinut Simona Cocoş, directorul general al Zentiva Bucureşti, al doilea producător de medicamente local.

„Pandemia a subliniat încă o dată necesitatea unei abordări strategice a pro­ducţiei locale de medicamente. în primul rând va creşte accesibilitatea medica­men­telor în România, preţurile vor scădea. în plus, putem face faţă unei crize ca cea pe care o traversăm de şapte luni încoace şi datorită contribuţiei pe care o are industria de medicamente în economia României“, a explicat Simona Cocoş.

Ea a fost prezentă în cadrul videoconferinţei Health&Pharma Summit, organizată de ZF.

În timpul pandemiei, industria producţiei de medicamente a fost printre puţinele domenii care au rămas deschise pe timpul stării de urgenţă, pentru a asigura fluxul de medicamente necesare în spitale şi farmacii.