Dezastru în SUA: Peste 91.000 de americani au fost testaţi pozitiv pentru COVID în ultimele 24 de ore. Aceasta este cel mai negru rezultat de până acum

Autor: Andreea Tobias 30.10.2020

Statele Unite au înregistratun record absolut al infecţiilor cu Sars Cov 2: peste 91.000 în ultimele 24 de ore. Această cifră nu a fost niciodată înregistrată până acum, de la începutul pandemiei. 

Statele Unite depăşesc 9 milioane de cazuri, iar o creştere a infecţiilor este înregistrată în mai mult de 20 de state.

Preşedintele Donald Trump este încrezător: „Franţa şi Germania nu merg bine. Vrem binele lor, dar se închid. Nu vom închide".

Creşterea numărului de cazuri vine la mai puţin de o săptămână înainte de alegerile prezidenţiale. Printre cele mai afectate state de ultimul val Covid-19 se numără Ohio, Michigan, Carolina de Nord, Pennsylvania şi Wisconsin, care vor juca un rol important în alegeri, scrie Reuters.

Joi, 12 state au stabilit recorduri de o zi pentru noile infecţii: Illinois, Indiana, Maine, Michigan, Minnesota, Missouri, Nebraska, New Mexico, Carolina de Nord, North Dakota, Ohio şi Oregon.

Pe lângă noile infecţii, decesele şi spitalizările cresc, de asemenea. Pentru a treia oară în octombrie, peste 1.000 de persoane au murit într-o singură zi, joi.

Peste 229.000 de oameni au murit din cauza COVID-19 în Statele Unite. Numărul pacienţilor spitalizaţi a crescut cu peste 50% în octombrie, la 46.000.