Tot mai multe şcoli se închid: 3.600 de instituţii de învăţământ operează în scenariul roşu

Autor: Laura Buciu 30.10.2020

În peste 3.600 de şcoli cursurile se fac exclusiv online, din cauza pandemiei de COVID-19. Aproape 5.000 de şcoli îşi primesc elevii prin rotaţie, iar în peste 9.100, copiii merg la cursuri în mod obişnuit, informează, vineri, Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC).

Potrivit MEC, 9.113 de unităţi de învăţământ din ţară sunt în Scenariul 1, verde, care implică participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.

4.938 de unităţi de învăţământ sunt în Scenariul 2 (galben). Acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

În 3.605 de sşoli, elevii nu vin în unităţile de învăţământ, acestea fiind în scenariul 3 (roşu), iar preşcolarii şi elevii participă la activităţi/lecţii exclusiv online.

MEC precizează că dintre cele 3.605 de unităţi aflate în această situaţie, 369 de unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 3.236 unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidenţă a cazurilor din localitatea în care funcţionează ori a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare.