Asigurările de garanţii prind teren cu aproape o dublare a subscrierilor în S1/2020. City Insurance, liderul pieţei asigurărilor, conduce şi acest segment. Pe podium în topul asigurărilor de garanţii se plasează City Insurance, Onix Asigurări şi ABC Asigurări

Autor: Mircea Nica 02.11.2020

Asigurările de garanţii, care sunt incluse în categoria asigurărilor gene­rale, au înregistrat un volum al primelor brute subscrise în primul semestru (S1) din 2020 de 231 mil. lei, după un avans semnificativ de 90%, adică după aproa­pe o dublare a subscrierilor comparativ cu primele şase luni din anul anterior, po­trivit da­telor Autorităţii de Supra­ve­ghere Financiară (ASF).

Asigurările de garanţii fac parte din ca­tegoria instrumen­telor de garantare eli­gibile şi pre­văzute în legislaţia achi­ziţiilor pu­blice, reprezentând o alter­na­tivă mai rapidă şi mai convena­bi­lă fa­ţă de scrisoarea de garanţie bancară.

Principalele tipuri de garanţii sunt cea de participare la licitaţie, de bună execuţie, de returnare a avansului şi de bună execuţie pentru perioada de garanţie sau notificare.