40 de companii din România din IT&C, retail, producţie sau transporturi s-au asigurat împotriva riscului cibernetic

Autor: Mircea Nica 02.11.2020

Un număr de 40 de companii din România, care activează în industrii precum IT&C, retail, producţie sau transporturi s-au asigurat împotriva riscurilor profesionale şi cibernetice, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii Leader Team Broker.

„În octombrie 2019, în parteneriat cu asigurătorul britanic CFC Underwriting, pionier în riscuri speciale, am introdus in portofoliu un produs complex şi accesibil, cu scopul de a sprijini companiile din domeniul IT&C în faţa riscurilor ce pot rezulta din activităţile profesionale desfăşurate şi din atacuri cibernetice. Estimam atunci, pentru primul an, un volum de maxim 50.000 de euro dar, în mai puţin de 12 luni, am reuşit să câştigăm jucători importanţi din domeniul tehnologiei, printre care FintechOS, Softelligence, Zitec, Tremend dar şi companii mai mici interesate de protecţia oferită de poliţă. Cea mai mare poliţă încheiată a fost de 40.000 de euro şi acoperă riscul de erori, omisiuni si atacuri cibernetice. Ca un exemplu, o poliţă pe segmentul IT&C porneşte de la 550 euro/an şi are o acoperire de 500.000 de euro“, a transmis Răzvan Rusu, fondatorul Leader Team Broker.

În primul an de la introducerea produselor de răspundere profesională şi riscuri cibernetice în portofoliul brokerului de asigurare Leader Team, valoarea primelor de asigurare a fost de 200,000 de euro, de patru ori mai mari decât estimările din octombrie 2019.