Voicu Vuşcan, producătorul de mezeluri Elit Cugir: „Reuşim să închidem 2020 cu un nivel al vânzărilor similar anului 2019. Anul acesta vorbim despre stagnarea pieţei“. Elit produce anual peste 30.000 de tone de mezeluri în cele patru unităţi de producţie pe care le deţine în Alba, Bucureşti şi Arad

Autor: Florentina Niţu 02.11.2020

Voicu Vuşcan, administrator al Elit, unul din­tre cei mai mari producători de mezeluri din Ro­mânia, spune că industria în care activează a fost puternic încercată de pandemia de COVID-19, din cauza volatilităţii economice şi a ame­nin­ţării epidemiologice permanente a factorului uman, atât în zona de producţie, cât şi în cea de dis­tribuţie şi vânzare. Astfel, el estimează că pia­ţa preparatelor din carne va stagna în acest an.

„Anul acesta vorbim despre o stagnare. HoReCa a fost închisă, magazinele mari au înregistrat un număr mai mic de clienţi şi scădere în vânzări la produsele vrac, dar şi nesiguranţă din partea oamenilor în ceea ce priveşte venitul lor. Toate acestea nu fac altceva decât să reducă consumul. Pe viitor, creşterea vânzărilor depinde foarte mult de veniturile populaţiei şi de măsurile restrictive luate pentru combaterea COVID-19, pentru că acestea vor influenţa direct şi consumul de mezeluri“, afirmă Voicu Vucşan.